Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

Δροσερή σαλάτα με πορτοκάλι & παντζάρι!



Τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης μου τους πέρασα στην Ελλάδα, 
μια και είχαμε αποφασίσει να γεννήσω εκεί.

Ο άντρας μου πίσω στην Ολλανδία, λόγω δουλειάς.
Αρκετές κοινές στιγμές χαμένες & πολλά απογεύματα άδεια.

Η αδερφή μου με παρότρυνε να παρακολουθήσουμε μαζί μερικά μαθήματα
 σε ένα εργαστήρι μαγειρικής.

Όπως καταλαβαίνετε μια έγκυος δεν θέλει και πολύ για να δεχτεί μια τέτοια πρόταση. 

Έγκυος & φαγητό! Μα τι υπέροχος συνδυασμός!

Καθισμένοι, λοιπόν, γύρω από ένα τεράστιο τραπέζι, ο καθένας στο ψηλό σκαμπό του, 
μοιραζόμασταν τις απαραίτητες «αρμοδιότητες».
«Εσύ κόψε το κρεμμύδι, κι εσύ στύψε το λάιμ, 30 ml, όχι περισσότερο»!!!
Με απαλή γαλλική μουσική στο background και αρκετό κέφι,   
ψιλοκόβαμε, μαρινάραμε, ανακατεύαμε...
Υπέροχες μυρωδιές, ευχάριστη ατμόσφαιρα και στο τέλος
ένας ουρανίσκος κατενθουσιασμένος!!!

Σας προτείνω μια καινούργια συνταγή που βρήκα στο site της Σμαράγδας, 
το οποίο επισκέπτομαι συχνά για νέες ιδέες.



Υλικά για 4 άτομα

3-4 παντζάρια, 3 πορτοκάλια, 1 ματσάκι ρόκα, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, δυόσμο όσο θέλετε ψιλοκομμένο, αλάτι, 2 κουταλιές χυμό lime, 3 κουταλιές γιαούρτι, το χυμό από 1 πορτοκάλι, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση

Βράζετε τα παντζάρια μέχρι να μαλακώσουν.
Τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.
Μόλις κρυώσουν τα κόβετε σε φέτες.
Καθαρίζετε τα πορτοκάλια από τη φλούδα και τα κόβετε σε φέτες.
Φτιάχνετε τη vinaigrette: σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, το χυμό πορτοκαλιού, το lime,το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και το δυόσμο. Ανακατεύετε καλά.
Στρώνετε το παντζάρι, το πορτοκάλι και περιχύνετε με τη μισή vinaigrette.
Περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα τη ρόκα.
Σερβίρετε.

 *Πηγή: www.marmita.gr

«Μαρμίτα» (ουσιαστικό, γένους θηλυκού) : Είδος μετάλλινου μαγειρικού σκεύους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου