Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012

Σπιτική Λεμονάδα!


Τις τελευταίες μέρες μας στην Ελλάδα η αδερφή μου μας έκανε το τραπέζι!
Οι τρεις αδερφές μαζί (εγώ είμαι η μικρότερη), οι άντρες μας & τα παιδιά μας (5 στο σύνολο!).
Καθότι η αδερφή μου, η Ελένη, έχει μια μίνι πόρωση με τη μαγειρική όλα ήταν υπέροχα.
Αυτό όμως που μου έμεινε περισσότερο στο μυαλό, ήταν η σπιτική λεμονάδα που μας κέρασε 
όσο περιμέναμε να σερβίρει το τραπέζι (ναι-ναι κάτι σαν welcome-drink! χεχε).
Φυσικά, δεν παρέλειψα να ζητήσω τη συνταγή! 

Και μπορεί η δροσερή λεμονάδα να είναι καταλληλότερη στην Ελλάδα με 35 βαθμούς κελσίου υπό σκιά, 
αλλά κι εδώ μια χαρά θα την πιούμε! (μόλις βρω ώρα να τη φτιάξω δηλαδή...)

Αρχίζουμε λοιπόν!

Θα χρειαστούμε τα εξής υλικά:
500 ml χυμό λεμονιού
(προσοχή! ο χυμός τους να είναι τόσο.. που σημαίνει ότι έχει να πέσει πολύ στίψιμο!!!)
500 gr ζάχαρη (αυτό κάντε ότι το ξεχνάτε μετά... πολύ θερμίδα λέμε!!!)
200 ml νερό

Και ξεκινάμε:
Βάζω στην κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
(προσοχή να ΜΗΝ βράσει!!!)
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Στίβουμε εν τω μεταξύ τα λεμόνια (κουράγιο..) και σουρώνουμε το χυμό τους.
Ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια στο σιρόπι μας και ανακατεύουμε ΠΟΛΥ καλά.
Βάζουμε τη φρέσκια λεμονάδα μας σε γυάλινο μπουκάλι και την φυλάμε στο ψυγείο.

Όταν θα θέλουμε να τη σερβίρουμε θα την αραιώσουμε με νερό, με αναλογία 2/3 νερό & 1/3 λεμονάδα. 
Αν θέλουμε προσθέτουμε πάγο! Μετά το καλαμάκι μας και..... 
...ααααχχ! ΤΙ ΔΡΟΣΙΑ είναι αυτή!!!!


Σας φιλώ πολύ!!! 

 

2 σχόλια:

  1. φαίνεται πολύ δροσιστική....!! αλλά και πολύ γλυκιά..χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι ακριβώς Ελπίδα!! Μα γιατί όλα τα ωραία να παχαίνουν;; Κλάψ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή