Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013

Δείξε μου το ποδήλατό σου, να σου πω ποιος είσαι!

Και ενώ όσο μένεις στην Ελλάδα όταν ακούς τη λέξη 'ποδήλατο' η σκέψη σου πάει σε ένα συμβατικό δίκυκλο, όταν μετακομίζεις πλέον στην Ολλανδία, η λέξη 'ποδήλατο' παίρνει άλλη διάσταση στο μυαλό σου!!
Ήθελα να γράψω κάτι άλλο σήμερα, αλλά μετά από αυτό που είδα στη βόλτα μας είπα να σας παρουσιάσω λιγάκι πως έχει η ποδηλατική πραγματικότητα στα μέρη μου!

Σήμερα λοιπόν, εκεί που στεκόμασταν με τη Νικολέτα στο φανάρι περιμένοντας να περάσουμε απέναντι, πέρασε από μπροστά μας ένα ποδήλατο σαν αυτό:
http://rat-patrol.org/Bikes.html
Πες μου τώρα εσύ ΠΩΣ σταματάς με αυτό το πράγμα;! Και πως κρατάς ισορροπία;; Πηδάς σε κάθε φανάρι και ξανασκαρφαλώνεις για να ξεκινήσεις;;; Μυστήριο φίλες μου...

Πάμε παρακάτω...
Το πιο κλασσικό ποδήλατο για μαμάδες καλή ώρα (& μπαμπάδες) είναι αυτό:
http://julia-trendsconcepts.blogspot.nl
Πολύ δημοφιλές ποδήλατο, αλλά μάλλον χρειάζεσαι αρκετά καλή φυσική κατάσταση για να το κουμαντάρεις!! Δηλαδή όχι για μένα...

Ένα ακόμα συνηθισμένο ποδήλατο (περίπου!) που κυκλοφορεί στους δρόμους του Άμστερνταμ είναι αυτό:
http://www.fietscafe.nl

Το λεγόμενο ποδήλατο-μπύρας (bierfiets) - το οποίο επιλέγουν παρέες για μπάτσελορ & αποφοιτήσεις, ή απλά τουρίστες για χαβαλέ! Συνήθως ακούς τις (μεθυσμένες) φωνές από μακριά!!

Δεν πρέπει να παραλείψω και το ξαπλωτό-ποδήλατο (δική μου η ορολογία!):
http://www.123rf.com
Άμα είσαι χαλαρός τύπος φαίνεται, πώς να το κάνουμε;!

Και αν δεν σας έπεισα ακόμα ότι η κατάσταση εδώ είναι τρελή, δείτε και παρακάτω:

http://www.geuzefietsenverhuur.nl
www.gekkefietsen.be
Κι ένα chopper style - ποδηλατάκι:
http://www.motor-forum.nl

Εμείς πάλι σαν οικογένεια τιμούμε τα απλά & καθημερινά oma-fiets (ποδήλατο της γιαγιάς)!!
Λίγο πιο ακίνδυνα & πολύ πιο όμορφα!
http://www.fietsenopfietsen.nl

2 σχόλια

  1. Χαχα, απίστευτη ποικιλία από ποδήλατα! Εμένα πάλι αυτό που μου έχει μείνει από τα ποδήλατα στην Ολλανδία είναι κάτι κορίτσια με μίνι φούστες μέσα στο χιόνι που τα οδηγούσαν! Μπρρρ, τις έβλεπα και κρύωνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικα έχω μεγάλη απορία για το πρώτο ποδήλατο! Δηλαδή βολεύει? πας στη δουλεια σου με αυτο? με φαντάζομαι να πηγαίνω με το φουστάνι μου και τα τακουνάκια μου καβαλα σε αυτο στο γραφείο! Θα γελάσει κάθε πικραμένος σίγουρα!
    Το ποδήλατο μπύρα το είδα φέτος το καλοκαίρι να κυκλοφορεί στους δρόμους της Ρόδου και πολυ το ζηλεψα! Η παρέα που ήταν πάνω είχε πεθάνει στα γέλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

© mia mama sta xena. Made with love by The Dutch Lady Designs.