Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Συνταγή για Gluhwein!


Οι θερμοκρασίες εδώ στα βόρεια άρχισαν να πέφτουν επικίνδυνα ☃☃
Έτσι, η σημερινή συνταγή είναι καθαρά χειμωνιάτικη, για να μην πω ...Χριστουγεννιάτικη!
Το λεγόμενο Gluhwein🍷-το οποίο είναι εξαιρετικά δημοφιλές στα μέρη μου -λόγω του έντονου κρύου, είναι πανεύκολο στην προετοιμασία του.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:
  • Χυμός και φλούδα από 1/2 λεμόνι
  • Χυμός και φλούδα από 1 πορτοκάλι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 4 γαρύφαλλα
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισοι
  • 5 γρ. σκόνη τζίντζερ
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 λίτρο κόκκινο κρασί
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τους χυμούς & τις φλούδες από το λεμόνι και το πορτοκάλι και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη.
Τα σιγοβράζουμε για δέκα λεπτά, ώστε να λιώσει η ζάχαρη και τα μπαχαρικά να βγάλουν όλα τους τα αρώματα. Σε λίγο το σιρόπι θα είναι πιο πηχτό και έτοιμο για να προσθέσουμε το κρασί. Αφού ρίξουμε στο μείγμα μας το κρασί χαμηλώνουμε κατά πολύ τη φωτιά, και ζεσταίνουμε ελαφρά για λίγα λεπτά. Θα πρέπει να προσέξετε ώστε να ΜΗΝ βράσει το κρασί και εξατμιστεί το αλκοόλ, αλλά απλώς να έρθει σε θερμοκρασία σερβιρίσματος. (≌70 'C)
Προσφέρουμε όσο είναι ζεστό, προσθέτοντας επίσης μερικές φέτες λεμόνι & πορτοκάλι για ντεκόρ.

Εναλλακτικά, αν δεν είστε και πολύ του αλκοόλ, το συγκεκριμένο σιρόπι θα μπορούσε να δώσει μια χειμωνιάτικη νότα και στο τσάι σας! 





Δημοσίευση σχολίου

© mia mama sta xena. Made with love by The Dutch Lady Designs.