Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Βιβλίο - "Ιστορίες για Καλή Νύχτα"


Το βιβλίο "Ιστορίες για Καλή Νύχτα" είναι ένα πολύ ιδιαίτερο & αγαπημένο μας βιβλίο.

Περιλαμβάνει 20 διαδραστικές ιστορίες με στοχαστικές προεκτάσεις, με σκοπό να "βάλει" τα παιδιά μέσα στην κάθε μια από αυτές.
Έτσι, στην αρχή της κάθε ιστορίας ο αφηγητής προτρέπει το παιδί να κλείσει τα μάτια του, να πάρει το μαγικό του φαναράκι και να φανταστεί πως περπατάει στο Μαγεμένο Μονοπάτι...
Το παιδί αρχίζει έτσι να πλάθει νοερά τις εικόνες που του περιγράφεις, προσπαθώντας να φανταστεί τον εαυτό του μέσα στην ιστορία.
Κι εκεί τον περιμένουν κάθε φορά διαφορετικοί ήρωες και νέες περιπέτειες...

Στο τέλος της κάθε ιστορίας υπάρχει ένα πινακάκι με συμπεράσματα, τα οποία μπορείς να συζητήσεις ύστερα με το παιδί σου, ώστε να κατανοήσει καλύτερα την ουσία, και να μάθει να βουτάει βαθύτερα σε όσα διαβάζει.

Προσωπικά μας αρέσει πολύ. Σε εμένα η ιστορία με το παιχνιδοπωλείο της Άντζελα και στη Νικόλ αυτή με τίτλο Χορεύοντας με τις πεταλούδες.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 8 ετών & κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα.


Προσπαθήστε να διαβάζετε όσα περισσότερα βράδια μπορείτε στα παιδιά σας.
Ξέρω πως όταν φτάνει εκείνη η ώρα, είστε ήδη εξουθενωμένες - το ίδιο κι εγώ- όμως με τα παραμύθια και τις ιστορίες τα παιδιά χαλαρώνουν και ρίχνουν τους τόνους για να μπορέσουν να κοιμηθούν πιο εύκολα, και το πιο βασικό επανασυνδέονται μαζί μας.

Σας φιλώ 😘😘

Δημοσίευση σχολίου

© mia mama sta xena. Made with love by The Dutch Lady Designs.