Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Baby's On Board!


     
   Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών είναι φυσικά οι μετακινήσεις με το αυτοκίνητο.
Προσωπικά είμαι αρκετά υπερβολική (θα το έλεγες και υστερική!) με ότι αφορά στην ασφάλεια της Νικόλ και για αυτό από την πρώτη- πρώτη στιγμή που βγήκε από την κλινική, κάθισε στο ειδικό καρεκλάκι... κι ας επέπλεε ολίγον τι εκεί μέσα!

    Τελευταία σερφάρω στο ίντερνετ για να βρω καρεκλάκι Νο2 (μια που μεγαλώσαμε αρκετά!). Διάβασα λοιπόν ότι τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν σε αποστάσεις μικρότερες των 3 χιλιομέτρων!!! Είναι εκείνη η σκέψη του τύπου "έλα μωρέ, δυο λεπτά απόσταση είναι, θα το κρατήσω αγκαλιά". Μια σκέψη που όλοι κάνουμε. 'Όμως πρέπει τελικά αμέσως να την προσπερνάμε.

     Συνεχίζοντας το ψάξιμο, και από βιντεάκι σε βιντεάκι, από άρθρο σε άρθρο και τούμπαλιν, διαπίστωσα ότι κάνω ακόμα ένα σημαντικό λάθος.
Δεν τη δένω αρκετά σφιχτά. Μπορείτε να βρείτε σχετικά βίντεο που δείχνουν πως ακριβώς πρέπει να είναι δεμένα τα μωράκια μας. Πρέπει να τα τοποθετούμε στο ειδικό καρεκλάκι τους ΧΩΡΙΣ μπουφάν και οι ζώνες να είναι τόσο σφιχτά δεμένες ώστε να περνάει ουσιαστικά μόνο ένα δάχτυλο ανάμεσα.

    Σε ένα ακόμα πολύ κατατοπιστικό άρθρο έγραφε ότι στη Σουηδία (αλλά σιγά-σιγά και σε άλλες χώρες) συμβουλεύουν τους γονείς τα παιδιά μέχρι 4 ετών να κάθονται ανάποδα στη φορά κίνησης του αυτοκινήτου.
Το έψαξα λίγο κι αυτό και είδα ένα βίντεο γραφικών με προσομοίωση σύγκρουσης. Εκεί λοιπόν δείχνει πως σε μια μετωπική σύγκρουση (ακόμα και με χαμηλή ταχύτητα) οι μύες του αυχένα ενός παιδιού εώς 4 ετών δεν είναι αρκετά δυνατοί ώστε να "αντιμετωπίσουν" την πρόσκρουση.

Καλές εξορμήσεις με τα ζουζούνια μας!

Και μην ξεχνάτε να φοράτε και οι ίδιοι ΠΑΝΤΑ ζώνη, 
και για την ασφάλειά σας αλλά και για το καλό παράδειγμα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου