Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑ!



Το κέικ βανίλια, είναι με διαφορά το πιο πολυδιαβασμένο μου ποστ. Παρόλα αυτά, ο τρόπος που μαγειρεύω πλέον, έχει αλλάξει κατά πολύ σε σχέση με το 2013.
Κι έτσι εδώ και καιρό με "τρώει" να "διορθώσω" τη συνταγή, και να σας την έχω εδώ γραμμένη, έτσι όπως την τρώμε πλέον κι εμείς. Λίγο διαφορετική, και λίγο πιο υγιεινή. (Καλά όχι κι εντελώς υγιεινή... κέικ είναι άλλωστε!)


Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • 400 γρ. αλεύρι (200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις & 200 γρ. ολικής άλεσης) 
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 300 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 βανίλια
  • 200 γρ. γάλα φρέσκο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού backing powder
  • μια πρέζα αλάτι
  •  ζάχαρη άχνη για την διακόσμηση

Και τώρα στην πράξη...


Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το backing powder.

Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο, την βανίλια και τους κρόκους πολύ καλά μέχρι να γίνει το μείγμα πολύ αφράτο.

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το γάλα μέχρι να ενσωματωθούν τέλεια και στην συνέχεια, προσθέτουμε και την μαρέγκα κι ανακατεύουμε στην χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτεί και εκείνη καλά με τα υπόλοιπα.

Βάζουμε το μείγμα σε αλευρο-βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στο κάτω ράφι, στους 170 βαθμούς (αέρα & κάτω αντίσταση) μέχρι να ψηθεί τόσο ώστε όταν βυθίζουμε μέσα του μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή, περίπου 40-45 λεπτά,  ανάλογα φυσικά με τον φούρνο.

Καλή σας όρεξη! 💫


Την αρχική συνταγή θα τη βρείτε στο blog Μέρες και Νύχτες στην Πόλη του Ποτέ-Ποτέ

2 σχόλια

  1. Τίποτα καλύτερα από τη μυρωδιά του φρεσκοψημμένου κέικ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλεια φαίνεται η συνταγή σου!! Και φαίνεται αρκετά εύκολο!!
    Σε περιέλαβα στην Βόλτα στη Γειτονιά #23 :)
    Καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

© mia mama sta xena. Made with love by The Dutch Lady Designs.