Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Επιστροφή στο μέλλον!


Από τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης μου κρατούσα ημερολόγιο.
Έγραφα στη Νικολέτα, περιγράφοντας τη νέα μου πραγματικότητα, τις αλλαγές στο σώμα μου, πότε την 'ένιωσα' για πρώτη φορά, πότε φοβήθηκα ότι κάτι συμβαίνει, και χίλιες άλλες λεπτομέρειες, όπως το ότι δεν με άφηνε να κοιμηθώ από την αριστερή μου πλευρά!

Ακόμα και τώρα της γράφω.
Σημαντικές ημερομηνίες, όπως πότε περπάτησε ή πότε είπε την πρώτη της λέξη.
Σημειώνω τις λεξούλες που λέει (μαζί με την μετάφραση! πχ νενε=νερό, γαγαγάκι=γαϊδουράκι!!)
και ακόμα κολλάω φωτογραφίες της &αποκόμματα από μέρη που πηγαίνουμε.

Εκτός όμως από αυτό το κλασικό ημερολόγιο, που και που μου δημιουργείται η διάθεση να της γράψω την άποψη μου για κάτι πιο συγκεκριμένο, όπως τη φιλία, τις σχέσεις, τις προσωπικές μας επιλογές, και ότι άλλο νιώθω πως θέλω να της μεταδώσω. Αυτό το ξεκίνησα κάποια στιγμή όταν συνειδητοποίησα ότι η Νικολέτα δεν θα με "γνωρίσει" νέα. Όταν θα είναι πια σε ηλικία που θα μπορούμε να μιλάμε για αξίες, ιδέες, ιδανικά τότε μάλλον εγώ θα φοράω γυαλιά πρεσβυωπίας...
Και θέλω να μάθει το παιδί μου πως σκέφτομαι. Θέλω όμως να μάθει και πως σκέφτομαι τώρα, που οι ιδέες μου είναι φρέσκες και γεμάτες νιάτα. Έτσι της γράφω. Και κάθε γράμμα το βάζω σε ένα φάκελο.

Σήμερα είχα μια καινούργια ιδέα (άμα έχει αϋπνίες ο άνθρωπος... τι να κάνω που κοιμήθηκα εχθές 11 ώρες και το μάτι τώρα γαρίδα!).
Να της γράψω ένα γράμμα και να της περιγράφω τη ζωή μου σήμερα. Αυτή τη συγκεκριμένη μέρα. Και θα το κλείσω σε ένα φάκελο που απέξω θα γράφει το εξής:

''Να διαβαστεί στις 7 Δεκεμβρίου 2045''

Όχι δεν τρελάθηκα (ακόμα τουλάχιστον!)
Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία, είναι η μέρα που η Νικολέτα θα είναι ηλικιακά όσο ακριβώς είμαι εγώ σήμερα.
34 χρονών & 76 ημερών!
Ωραία ιδέα δεν είναι;
Και σκέφτηκα να το καθιερώσω κάθε μέρα στα γενέθλιά μου, με σκοπό να ανοίγει τον κάθε φάκελο στην αντίστοιχη ηλικία τη μέρα των γενεθλίων της. Δε θα είναι ένα ξεχωριστό δώρο;
Έτσι νομίζω!

Σας φιλώ όλες! Να είστε χαρούμενες και να ζουλάτε τα μωρά σας! :)

2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία η ιδέα σου! Και το ημερολόγιο και οι φωτογραφίες που κρατάς θα είναι ο θησαυρός της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή