Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

3η μέρα & τα 'χω παίξει!!


Το να είσαι μακριά από όλους τους δικούς σου σίγουρα είναι κάτι που σου φέρνει συχνά νοσταλγία στο νου...
Κάποιες φορές όμως το πρακτικό του θέματος ξεπερνάει τη νοσταλγία κατά πολύ!
Τι εννοώ;
Πρώτη φορά από τότε που έχω μωρό και είμαστε εδώ στα ξένα μόνο οι τρεις μας, αρρώστησε η Νικολέτα & εγώ μαζί...
Δε σας λέω τίποτα!
Ο Δαμιανός μια στο εξωτερικό, μια στη δουλειά, κι εγώ εδώ μόνη με τη μικρή να σέρνομαι και να προσπαθώ να την περιποιηθώ παρότι δεν νιώθω καλά.
Προτεραιότητα εννοείται είναι εκείνη. Αλλά είναι τόσο δύσκολο.
Είναι εκείνο το αίσθημα που θέλεις να κουκουλωθείς και να κοιμάσαι ή να βλέπεις τηλεόραση και να πίνεις μόνο ζεστό τσάι. Αντί για αυτό όμως πρέπει να τρέχω όοοολη μέρα και να σηκώνομαι τη νύχτα κάθε 1-2 ώρες να βλέπω αν έχει πυρετό, να την αλλάζω που ίδρωσε, να την ησυχάζω, να ρουφάω μυξούλες κι όλα αυτά έτοιμη να καταρρεύσω εγώ η ίδια...

Όσες μένετε μόνες εκεί που είστε χωρίς ίχνος συγγενή καταλαβαίνετε ακριβώς τι εννοώ!
Γιατί αν ήμουν στην Ελλάδα λίγο η μαμά μου, λίγο η αδερφή μου, θα το παλεύαμε όλες μαζί.
Αλλά τώρα; Τώρα αναγκαστικά το παλεύεις μόνη! Και κάνεις κουράγιο.
Εγώ προσωπικά αυτό κάνω εδώ και τρεις μέρες... και ο πυρετός καλά κρατεί... άντε να δούμε πόσο ακόμα! Προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά, αλλά το σώμα δεν ακολουθεί το πνεύμα...
Εύχομαι όσες είστε μοναχούλες εκεί που ζείτε -όπως εγώ- να αρρωσταίνετε εσείς και τα μωρά σας ΟΣΟ μα ΟΣΟ πιο σπάνια γίνεται... (αν γίνεται μάλιστα και ΠΟΤΕ!!!)

8 σχόλια

  1. Όταν η μαμά αρρωσταίνει μαζί με το μωρό είναι πάντα δύσκολο γιατί το μωράκι στην αρρώστια θέλει μόνο τη μαμά του...ζω πολύ κοντά με τη μαμά μου αλλά όταν ο Νικόλας αρρωσταίνει θέλει μονο εμένα...κανέναν άλλο, ούτε τον μπαμπά του...οπότε μάνα κουράγιο και να σκέφτεσαι πάντα ότι αυριο ξημερώνει μια καλύτερη μέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περαστικά κοριτσάκια....Εγώ πάντα κολλάω ότι έχουν . Πάντα όμως.Πάντα μόνη....Είναι πολύ δύσκολο και σε πιάνουν κάτι μελαγχολίες....Περαστικά ξανά και θα κρατήσω την ευχή σου σαν φυλαχτό και θα σου την ανταποδώσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αααχ, μωρέ ατυχία! Και οι δύο άρρωστες και λείπει κι ο Δαμιανός! Το μόνο θετικό είναι ότι είστε στην 3η μέρα οπότε..τελειώνετε! Περαστικά σας κοριτσάκια κι υπομονή.
    Και πάρε τη μαμά σου τηλέφωνο να σου συμπαρασταθεί..γι'αυτό δεν είναι οι μαμάδες;
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. περαστικά κοριτσάκια...Ελπίζω να γίνετε γρήγορα καλά..Οι μαμάδες κανονικά απαγορεύεται να αρρωσταίνουν!! πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. περαστικά σας μωρό μου!! αχ ειναι δυσκολο πολύ...κι η μαμάκα όταν αρρωσταίνει θελει τη δικη της μαμάκα να τη φροντισει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μένω σε άλλη πόλη από εκεί που μένουν συγγενείς και γονείς και σε καταλαβαίνω. κουράγιο και περαστικά και στις δυο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περαστικά σας να είναι, γρήγορα γερές και δυνατές!
    Η αλήθεια είναι πως όσο κι αν είναι λίγο εκνευριστικές οι μανούλες μας όταν τις έχουμε συνέχεια από πάνω μας, σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις βοηθάνε.
    Υπομονή...
    Είναι η εποχή. Κι εμείς εδώ όλο ψου και ψου είμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Περαστικά και από εμένα! Εϋχομαι ταχύτατη ανάρρωση! Σε νιώθω, κάθε φορά που αρρωσταίνουμε οικογενειακώς με πιάνει τρόμος, πώς θα την παλέψω με τις μικρές.. Είναι δύσκολο όταν είσαι μαμά μόνη στα ξένα.. Εγώ πάντα σκέφτομαι ότι αφού την πάλεψα την προηγούμενη φορά, ε κάπως θα βγει και αυτή.. Και τα παιδιά μεγαλώνουν.. Και οι ιώσεις λιγοστεύουν:) Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

© mia mama sta xena. Made with love by The Dutch Lady Designs.