Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Εβδομάδα παιδικού βιβλίου στην Ολλανδία!

 
Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν η "Εβδομάδα παιδικού βιβλίου" στην Ολλανδία.
Το φετινό θέμα ήταν "Παππούς & Γιαγιά - Για πάντα νέοι".
Σε όλα τα σχολεία και τα βιβλιοπωλεία υπήρχαν αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Στο δικό μας σχολείο η εβδομάδα ξεκίνησε ως εξής:
Φτάνοντας με την Νικόλ την περασμένη Δευτέρα στο σχολείο, στις 9 παρά περίπου, στο προαύλιο γινόταν χαμός! Με την καλή έννοια.
Ακουγόταν δυνατή χορευτική μουσική και όλες οι δασκάλες & οι δάσκαλοι - ανεξαρτήτου ηλικίας- περίμεναν τους μικρούς μαθητές τους χορεύοντας!
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, τα παιδιά κάθε τάξης έλεγαν δικές τους ιστορίες για τη γιαγιά ή τον παππού τους και στη συνέχεια ζωγράφιζαν εικόνες για τις ιστορίες τους, και μέχρι το τέλος της βδομάδας -με τη βοήθεια εθελοντών γονιών- η κάθε τάξη είχε φτιάξει το δικό της βιβλιαράκι!
Μια από αυτές τις μέρες, οι παππούδες & γιαγιάδες των παιδιών ήταν ευπρόσδεκτοι στην τάξη για να περάσουν μαζί τους τη μέρα, παίζοντας παιχνίδια της εποχής τους μαζί τους.
Η Νικόλ ήταν ενθουσιασμένη που έπαιξε με τον παππού ενός φίλου της ένα παιχνίδι που σκέφτεσαι & μαντεύεις λέξεις.
Επίσης στο σχολείο υπάρχει μια μεγάλη βιβλιοθήκη. Εκεί πέρασαν αρκετές ώρες, ξεφυλλίζοντας διάφορα βιβλία, ακόμα και για μεγαλύτερα παιδιά και μιλώντας με τις δασκάλες γι' αυτά.
Ακόμα, λόγω του θέματος "πάντα νέος", στην κεντρική αίθουσα της εισόδου υπήρχαν αναρτημένες φωτογραφίες όλων των δασκάλων από τότε που ήταν μικροί, και έπρεπε το κάθε παιδί (μαζί με τη μαμά/μπαμπά του) να βρει ποιος είναι ο καθένας και να το καταγράψει στο χαρτί του. Στο τέλος της εβδομάδας όποιος είχε βρει τους περισσότερους σε κάθε τάξη έπαιρνε ένα μικρό βραβείο! (Εμείς χάσαμε.. μόνο δύο βρήκαμε!)
Και αυτή η όμορφη και ιδιαίτερη βδομάδα έκλεισε με μια μικρή συναυλία που έδωσε μια χορωδία ηλικιωμένων στο σχολείο μας. Όπου ήταν καλεσμένοι και οι γονείς. Για μισή ώρα περίπου 20 άτομα τραγουδούσαν στα παιδιά μας παλιά παιδικά τραγούδια, κρατώντας ο καθένας τους από μια φωτογραφία του από όταν ήταν νέος.

Και κάπως έτσι το παιδί σου αρχίζει να αγαπά τα βιβλία... μέσα από χορό, δραστηριότητες, παιχνίδι και γενικότερα μια χαρούμενη προσέγγιση του. Και του χρόνου! :)

*Επίσημο site

3 σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

© mia mama sta xena. Made with love by The Dutch Lady Designs.