Κυριακή, 5 Αυγούστου 2012

Λαχταριστό παγωτό με ένα μόνο συστατικό!!!


Δεν έχω γνωρίσει κανέναν στη ζωή μου που να λέει 'όχι' 
σε ένα δροσερό & λαχταριστό παγωτό! 

Πόσο μάλλον όταν είναι φρέσκο & φτιαγμένο από τα χεράκια μας,  
χωρίς πρόσθετες γλυκαντικές ουσίες κτλ. 

Ποιό, λοιπόν, είναι αυτό το μοναδικό μαγικό συστατικό που μας αρκεί για να φτιάξουμε ένα πανεύκολο & σούπερ-κρεμώδες παγωτό;!; 

Όποιος μάντεψε τη ΜΠΑΝΑΝΑ, κερδίζει!!! 

Πάμε να το φτιάξουμε... 

Καθαρίζουμε τις μπανάνες & τις κόβουμε σε ροδέλες.

 

Τις βάζουμε σε ένα πιάτο & το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες, μέχρι να παγώσουν.
Στη συνέχεια, όπως είναι παγωμένες τις βάζουμε στο μπλέντερ 
και αρχίζουμε να τις "χτυπάμε".

Στην αρχή θα έχουν διαφορετική υφή από αυτήν που θα περίμενε κανείς από
ένα παγωτό, σαν κομματάκια θρυψαλιασμένα.

Μην απογοητευτείτε!... Είστε στο σωστό δρόμο!!!

Καθώς δουλεύετε με το μίξερ συχνά θα κολλάει μεγάλη ποσότητα
στα τοιχώματα.
Με ένα κουτάλι το ξεκολλάμε και το ρίχνουμε πάλι στο μείγμα.

Ξαφνικά, εκεί που θα συνεχίσουμε να χτυπάμε (για αρκετή ώρα!),
θα αρχίσει το μείγμα μας να γίνεται κρεμώδες.

Μόλις γίνει εντελώς κρεμώδες, όπως στην παρακάτω φωτογραφία,
το βάζουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο & το τοποθετούμε και πάλι
στην κατάψυξη για να παγώσει.

Σε λίγη ώρα το παγωτό μας θα είναι έτοιμο!!!!

Καλή & δροσερή όρεξη!!!


*Πηγή: http://www.thekitchn.com/how-to-make-creamy-ice-cream-w-93414?utm_campaign=topblock&utm_medium=web&utm_source=thekitchn-recipe




3 σχόλια:

  1. Kαλως σε βρηκα!Εξαιρετικο!και πανευκολο!Θα το δοκιμασω!Σε ευχαριστω Αναστασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα καλή εβδομάδα,πολύ καλό μου φαίνεται θα το φτιάξω ,καλώς σε βρήκα κιόλας ,θα τα λέμε ,φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το φτιάξαμε και εμείς στις διακοπές και οι κόρες μου ξετρελάθηκαν!!!!
    Μου ζητάνε κι άλλο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή