Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Που να μεγαλώσω το παιδί μου;;;

Διαβάζοντας ένα άρθρο στο ίντερνετ, "έπεσα" πάνω σε μια ενδιαφέρουσα έρευνα, στην οποία αναφέρονταν τα δέκα καλύτερα μέρη στον κόσμο 'για να είσαι μαμά' & τα δέκα χειρότερα.
Ο λόγος που έγινε η συγκεκριμένη έρευνα όπως εξηγούν, είναι διότι η εμπειρία τους τους έχει δείξει ότι η ποιότητα ζωής των παιδιών είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ποιότητα ζωής της μητέρας.
Αν εκείνη είναι υγιής, ασφαλής & ικανοποιημένη τότε μπορεί να προσφέρει και ένα αντίστοιχο περιβάλλον στα παιδιά της.

Ιδού λοιπόν η κατάταξη!

2012 Mothers’ Index Rankings
Top 10 – Best places to be a mother 

1 Norway
2 Iceland
3 Sweden
4 New Zealand
5 Denmark
6 Finland
7 Australia
8 Belgium
9 Ireland
10 Netherlands / United Kingdom

Bottom 10 – Worst places to be a mother

156 DR Congo
156 South Sudan
156 Sudan
159 Chad
160 Eritrea
161 Mali
162 Guinea-Bissau
163 Yemen
164 Afghanistan
165 Niger

Συγγνώμη που δεν έκανα τη μετάφραση... ελπίζω να είναι κατανοητά από όλες!


*Πηγή: http://www.savethechildren.org

4 σχόλια

  1. Ναι! Τώρα πως γίνεται μια μαμά να είναι ικανοποιημένη όταν βρέχει 365 μέρες το χρόνο δεν ξέρω ακριβώς... Ακόμα δεν γύρισα και θα αρχίσω να γκρινιάζω μου φαίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν συνεχισουμε με αυτόν το ρυθμό στην Ελλαδίτσα μας, να ζει μια οικογένεια με ένα μισθο 600 ευρώ και αν...μέσα στα χρέη, να μην έχει να χρήματα για να καλύψει βασικές της ανάγκες, μας βλέπω να παίρνουμε θέση μέσα στις δέκα χειρότερες χώρες...
    Γεωργία μου μπορεί να βρέχει εκεί που είσαι αλλά το παιδί σου θα έχει περισότερες ευκαιρίες...Και το λέω αυτό γιατι βλέπω πολλους γνωστούς μου που έχουν παιδιά στο δημοτικό και πάνω μη έχοντας χρήματα, να τα σταματάνε απο φροντιστήρια (ξένης γλώσσας) και από άλλες δραστηριότητες..

    Με εκτίμηση
    Εβελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εβελίνα μου γεια σου! Το ξέρω πως η βροχή είναι πρόβλημα πολυτελείας μπροστά σε χαμένες δουλειές και χρέη... Έχεις δίκιο ότι το παιδάκι μου εδώ θα είναι καλύτερα, και να σου πω την αλήθεια οταν με πιάνει η μελαγχολία του "θέλω να γυρίσω" αυτό ακριβώς σκέφτομαι..

      Διαγραφή

© mia mama sta xena. Made with love by The Dutch Lady Designs.