Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Περί θηλασμού...


Όπως οι περισσότερες φαντάζομαι, έτσι κι εγώ, από τη στιγμή που έμαθα πως είμαι έγκυος,
πριν ενάμιση περίπου χρόνο, άρχισα να σερφάρω σε μαμαδο-σελίδες.
"Έμπλεξα" πολλές φορές σε διαμάχες, σχετικά με διάφορα θέματα!
(...καθότι και λίγο έντονος χαρακτήρας.. γκουχ,γκουχ!!)

Ένα από τα θέματα ταμπού, και μάλιστα από αυτά που συναντάς 
πολύ συχνά στις συζητήσεις, είναι ο θηλασμός.
Δεν θα σας πω εδώ τη δική μου ιστορία θηλασμού, πιστεύω ότι ήδη θα έχετε συναντήσει αρκετές στο διαδίκτυο. Άλλωστε η κάθε ιστορία είναι διαφορετική, όπως διαφορετική είναι και η κάθε σχέση μαμάς-παιδιού, αφού όλοι είμαστε μοναδικοί στη γη!
Ο λόγος που γράφω λοιπόν σήμερα για τον θηλασμό είναι γιατί ''μου τη δίνει'' αυτή η πίεση που ασκείται στις νεο-μαμάδες.
"Είσαι καλή άμα θηλάσεις, κακιά μαμά άμα δε θηλάσεις".
Σίγουρα ο θηλασμός είναι κάτι ΠΟΛΥ καλό για ένα μωρό. 
Το καλύτερο από άποψη διατροφής.
Το πιο σημαντικό όμως για αυτό το μωρό, αυτό που έχει την υπέρτατη σημασία, είναι να είναι καλά η μαμά του. Δεν ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες ο θηλασμός. Κι αυτό το πιστεύω ειλικρινά, παρόλο που εγώ θήλασα τη Νικολέτα. Είμαι από τις τυχερές που είχα όμως την πολυτέλεια του χρόνου. Δεν χρειάστηκε να γυρίσω στη δουλειά μου, δεν είχα ένα ακόμα παιδάκι να τρέχει πάνω-κάτω και να πρέπει να το κυνηγάω, και είχα άπειρη βοήθεια από τη μαμά μου στην αρχή και από τον άντρα μου στη συνέχεια. Και το κυριότερο είχα δίπλα μου την αδερφή μου που ήξερε τις δυσκολίες και μου έμαθε να θηλάζω. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω και στο δεύτερο παιδί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κάνω το καλύτερο που μπορώ στη δεδομένη φάση της ζωής μου. Ας σταματήσουμε όμως να γεμίζουμε ενοχές τις γυναίκες που δεν μπόρεσαν ή δεν ήθελαν.


ΥΓ= Σας παραθέτω παρακάτω δύο site που εμένα με βοήθησαν πολύ.
Ειδικά στο δεύτερο έχει δημιουργηθεί μια επιστημονική ομάδα από ειδικούς, στους οποίους μπορείτε να στείλετε την ερώτησή σας και να σας βοηθήσουν.
(Και μην ξεχνάτε πως ΚΑΜΙΑ ερώτηση ποτέ δεν είναι χαζή).
http://www.thilasmos.gr/
http://www.mitrikosthilasmos.com/2010/06/blog-post_4973.html

6 σχόλια

  1. Όλο τσακώνονται για το θηλασμό..η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση να βοηθήσει τις κοπέλες. Και υπάρχουν και κάποιες που θηλάζουν 2-2,5 χρόνια και τα δικά μας 8μηνα τους φαίνονται λίγα..τι να πεις..Αλλά έχεις δίκιο, η κάθε μαμά κάνει την προσπάθεια της και πρέπει να είναι σεβαστό κι όχι κριτήριο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως κι εγώ 7 μήνες θήλασα και κάποιες το θεωρούν τίποτα! Τι να πεις.. Ότι αντέχει η κάθεμιά μας :)

      Διαγραφή
  2. Πρόσφατα είχα διαβασει μια έρευνα που έλεγε ότι το μητρικό γάλα είναι βλαβερό για το μωρό ,γιατί η μητέρα τρέφεται με τροφές οι οποίες έχουν δηλητήρια (φυτοφάρμακα,διάφορες ουσίες) και όλα αυτά περνάνε στο μωρό λοιπόν? τι να αποφασίσει κανείς? Κάνεις πάντα το κατά βούλησην κατα τη γνώμη μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν έπεσα κι εγώ σήμερα πάνω σε αυτό που λες! Τι να πεις.. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να προσέχεις πολύ όταν θηλάζεις, όπως και στη διάρκεια της εγκυμοσύνης την διατροφή σου. Ξέρω γω.. η φύση θεωρώ ότι είναι σοφή.. οπότε..

      Διαγραφή
  3. Καλώς σε βρήκα...πατριωτάκι...Κι εγώ θήλασα το Νικόλα μου 13 μήνες..Δεν με κάνει ούτε καλύτερη μαμά ούτε χειρότερη..Με κάνει απλά τη μαμά του Νικόλα, που κάνει οτι καλύτερο μπορεί για το παιδί της..Όπως και κάθε άλλη μαμά.. Στην τελική αυτό μετράει...φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ελπίδα μου! Συμφωνώ! Όλες μας είμαστε διαφορετικές με ένα κοινό: Λατρεύουμε τα μωρά μας! Ας μην ζορίζουμε λοιπόν η μία την άλλη με τα σχόλιά μας.. :)

      Διαγραφή

© mia mama sta xena. Made with love by The Dutch Lady Designs.