Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018

Οδηγός αγοράς παιδικών δώρων!

Πριν χρόνια, τον καιρό που δεν είχα ακόμα παιδιά, ήμουν ήδη θεία και φίλη πολλών μαμάδων.
Έτσι αγόρασα πολλά δώρα, σε γενέθλια, Χριστούγεννα κτλ. Άκυρα δώρα! 😏
Καμιά φορά, όντας πλέον μαμά, σκέφτομαι μερικά από εκείνα τα δώρα που είχα -με αγάπη- επιλέξει και γελάω από μέσα μου. Ήταν ναι μεν αγορασμένα με αγάπη, αλλά αγάπη για τα παιδιά, όχι για τη μαμά...
Όταν γίνεσαι πια μανούλα, κι αρχίζουν να καταφτάνουν στο σπίτι δώρα για τα βλαστάρια σου, συνειδητοποιείς, πως όσο περνάει ο καιρός, τα διαχωρίζεις στο μυαλό σου σε δυο κατηγορίες.
Τα αγαπημένα σου & τα μισητά παιχνίδια.
Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να σας δώσω μερικά τιπς (κυρίως σε όσους δεν έχετε παιδιά) για το τι πρέπει να αποφύγετε.
Ξεκινάμε...
Σχετικά με τη βρεφική ηλικία, με όλα αυτά τα καταπληκτικά μουσικά παιχνίδια (πιανάκια, αρκουδάκια που μιλάνε, χελώνες που περπατάνε κοκ), το ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ αγαπητοί φίλοι, είναι να υπάρχει το μαγικό κουμπί που γράφει επάνω του OFF.
Ναι, για κάποιο άγνωστο και απίστευτα σαδιστικό λόγο, έχουν κατασκευαστεί παιχνίδια που ΔΕΝ κλείνουν! Ποια μυστική συνωμοσία κρύβεται πίσω από αυτό, δεν το έχω ανακαλύψει ακόμα, αλλά αλήθεια... λυπηθείτε μας και έχετε το νου σας να τσεκάρετε για το μαγικό κουμπί πριν φτάσετε στο ταμείο. (Όσο γράφω το έχω εδώ απέναντί μου ένα εξ αυτών.... το βιβλίο με τα ζώα, που αφού το ανοίξεις... τελείωσε... ακόμα κι όταν το παρατήσει το Στελλάκι σε μια γωνία για ένα μισάωρο ακόμα ακούς το άλογο να χλιμιντρίζει και την αγελάδα να μουγκρίζει).
Περνάμε στο επόμενο βασικό στοιχείο... όταν μας φέρνετε παιχνίδια που θα χρειαστούν μπαταρίες, να φέρνετε παρακαλώ μαζί ΚΑΙ τις μπαταρίες. Αν περιμένετε να σκάσει μύτη ο ελέφαντας που πετάει πεταλούδες από την προβοσκίδα του, στις 7 το απόγευμα που ήρθατε για καφέ σπίτι μας, και πιστεύετε ότι πραγματικά θα τον πιούμε αυτόν τον καφέ χωρίς τις προαναφερθείσες μπαταρίες... γελιέστε αγαπητοί.... ή θα τρέξετε άμεσα στο κοντινότερο περίπτερο ή καφές γιοκ!
Επόμενο τιπ, την προσοχή σας παρακαλώ.. για όταν πια υπάρχει και δεύτερο παιδί στο σπίτι, και όταν αυτό είναι ακόμα μωρό.
Δεν αγοράζουμε κάτι για το μεγαλύτερο παιδί που να έχει πολύ μικρά κομμάτια. Γιατί όσες φορές και να πεις "Νικόλ, αυτό επειδή έχει πολύ μικρά κομμάτια, και είναι επικίνδυνο για τη Στέλλα, να το παίζεις μόνο στο δωμάτιο σου" ...πάντα κάπου στο σαλόνι θα ανακαλύψεις μερικά από αυτά τα επικίνδυνα κομματάκια. ΠΑΝΤΑ.
Επίσης, στην ίδια περίπτωση που το δεύτερο παιδάκι είναι ακόμα μωρό, όταν αγοράζουμε κάτι για το μεγαλύτερο παιδί, καλό θα ήταν να είναι κάτι με το οποίο μπορεί να παίξει μόνο του! 'Εχω περάσει προσωπικά καταπληκτικά απογεύματα, να κουνάω τη Στέλλα στον μάρσιπο και συγχρόνως να φτιάχνω αεροπλανάκι origami... επίσης, να έχω Στελλάκι στην αγκαλιά και με ένα χέρι να συναρμολογώ lego... μιλάμε για άλλο επίπεδο multi-tasking, έτσι;!
Τέλος, ότι περιλαμβάνει πλαστελίνες, γκλίτερ, άμμο... το μισούμε ήδη...
Α, ναι! Και κάτι ακόμα... Όχι άλλα λούτρινα αγαπητοί φίλοι... Δεν χωράμε πια στο σπίτι. Ευχαριστώ.

ΥΓ= Και μην ξεχνάτε ότι το πιο όμορφο δώρο, είναι πάντα ένα βιβλίο 😘
 photo sig1.png

Δημοσίευση σχολίου

© mia mama sta xena. Made with love by The Dutch Lady Designs.