Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Homemade nutella!


Τις τελευταίες μέρες κάνω διάφορους συνδυασμούς υλικών, από διαφορετικές συνταγές που βρίσκω στο διαδίκτυο, με σκοπό να φτιάξω την πιο νόστιμη σπιτική σοκολατόπαστα.
Τα δύο βασικά στοιχεία είναι 1) να μοιάζει η γεύση όσο γίνεται με την αυθεντική & 2) να είναι υγιεινή.

Καθότι η Στέλλα δεν είναι και το πιο εύκολο παιδί στο φαγητό και το πρωί το ΜΟΝΟ που θέλει μετά το γάλα της είναι "ψωμί με κολάτα" (σοκολάτα).

Το να της δίνω κάθε μέρα νουτέλα ή μερέντα, με τόση ζάχαρη μέσα, φοινικέλαιο κτλ δεν παίζει... κι έτσι αρχικά το γύρισα στο ταχίνι με κακάο. Και αυτό όμως περιέχει συστατικά τα οποία δεν θέλω να καταναλώνουν συχνά τα κορίτσια. Πόσο μάλλον κάθε μέρα.
Έτσι σκέφτηκα να φτιάξω τη δική μου σπιτική νουτέλα!

Στο ίντερνετ έχει άπειρες συνταγές, κυρίως με βάση το ζαχαρούχο... (επίσης δεν παίζει!)
Βρήκα ελάχιστες υγιεινές συνταγές, από τις οποίες καμία δε με τρέλανε, και κατ' επέκταση ήξερα ότι τα κορίτσια δεν θα τις τιμήσουν. Έτσι έκανα διάφορες αλχημείες και πέτυχα νομίζω την τέλεια σπιτική και υγιεινή νουτέλα!!

ΥΛΙΚΑ
250 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
130 γρ. φουντούκια καβουρντισμένα & αποφλοιωμένα
250 ml γάλα αμυγδάλου
50 γρ. σκόνη κακάο (άγλυκη)
100 γρ. σιρόπι αγαύης
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη καρύδας
1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και αφού κλείσουμε το μάτι ρίχνουμε μέσα τους χουρμάδες για να μαλακώσουν. Τους αφήνουμε περίπου 5 λεπτά.
  • Καβουρντίζουμε τα φουντούκια και αφαιρούμε την φλούδα τους.
  • Βάζουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ μας και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα μας τα υλικά και τα πολτοποιούμε.
  • Τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Και η σπιτική μας νουτέλα είναι έτοιμη!!!
Περιμένω να τη φτιάξετε και να μου πείτε εντυπώσεις.
Εμένα πάντως ''πέρασε'' το τέστ, και από τα δύο κορίτσια μου...
Φιλάκια πολλά 😊😊

1 σχόλιο

© mia mama sta xena. Made with love by The Dutch Lady Designs.