Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Βιβλίο - "Μυστικά για ευτυχισμένα παιδιά"



Το βιβλίο "Μυστικά για Ευτυχισμένα Παιδιά" αποτελεί ουσιαστικά έναν συμβουλευτικό οδηγό για γονείς και εκπαιδευτικούς. Όταν το έπιασα στα χέρια μου και ξεκίνησα να το διαβάζω, ούτε μπορούσα να φανταστώ το πλήθος των πληροφοριών που θα πάρω μέσα από αυτό.

Καταπιάνεται με πολλά διαφορετικά θέματα. Από απλά καθημερινά ζητήματα που απασχολούν εμάς τους γονείς, όπως την οργάνωση του χώρου και του χρόνου των παιδιών μας, την τόνωση της αυτοπεποίθησης, τη διαχείριση του θυμού, το ξεκίνημα του σχολείου, την επίδραση του διαδικτύου. Αλλά και με θέματα πολύ πιο σύνθετα, όπως οι μαθησιακές δυσκολίες, ο αυτισμός, ο σχολικός εκφοβισμός, η δυσλεξία.

Περιέχει προτάσεις για δραστηριότητες, για την τόνωση της φαντασίας και της δημιουργικότητας, ασκήσεις για εμπλουτισμό του λεξιλογίου, για τη βελτίωση του λόγου, μυστικά για πιο εύκολο διάβασμα στο σπίτι, για την εξάσκηση της λεπτής κινητικότητας, ...ακόμα και ειδικά για τους αριστερόχειρες.

Αυτό που μου άρεσε περισσότερο -και είναι και ο λόγος που σας το προτείνω-, είναι πως δεν πρόκειται για ένα θεωρητικό βιβλίο. Αλλά για ένα βιβλίο που προτείνει λύσεις. Δεν στέκεται δηλαδή στην αναγνώριση ενός προβλήματος, αλλά σου λέει ξεκάθαρα πως να το αντιμετωπίσεις. 

Είναι, επίσης, τόσο κατανοητά γραμμένο που αφού τελειώσεις το κάθε επιμέρους κεφάλαιο, νιώθεις πραγματικά πως ξέρεις περισσότερα, πως όχι μόνο έχεις καταλάβει βαθύτερα το θέμα, αλλά ξέρεις πλέον και πώς να αντιδράσεις. Και κυρίως χωρίς να σε έχει κουράσει. Συνοπτικό και to the point! Μου άρεσε πάρα-πάρα πολύ! 😊

🔶     🔶     🔶

Συγγραφέας: Στέλλα Χ. Γιαννακούλα
Εκδόσεις: Θερμαϊκός (2019)
Σελίδες: 120

thermaikos-books.

Δημοσίευση σχολίου

© mia mama sta xena. Made with love by The Dutch Lady Designs.