Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

Αλμυρό Κέικ

 Υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κούπες τυριά (φέτα, τύπου regato κτλ)
  • 1 κούπα αλλαντικά (τύπου Ουγγαρίας, μπέικον κτλ)
  • 3 αυγά
  • πιπέρι

Πώς το φτιάχνουμε:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170' C.
Βάζουμε όλα τα υλικά μας - εκτός από τα ασπράδια των αυγών- σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Τα ρίχνουμε στο μείγμα των υλικών και ανακατεύουμε ελαφρά.
Βουτυρώνουμε & αλευρώνουμε τη φόρμα μας, γεμίζουμε με το μείγμα μας & ψήνουμε για 30-40 λεπτά στους 170'C.

Tip: Όσο πιο πικάντικα είναι τα τυριά & τα αλλαντικά που θα χρησιμοποιήσουμε, τόσο πιο έντονη η γεύση του κέικ μας!


*Πηγή φωτογραφίας
 photo sig1.png

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου