Κυριακή, 7 Ιουλίου 2019

Συνταγή για Γκασπάτσο!


         
ΥΛΙΚΑ
⧫ 1 κιλό ώριμες σφιχτές ντομάτες
⧫ 1 αγγουράκι
⧫ 1/2 κρεμμύδι
⧫ 1 σκελίδα σκόρδο
⧫ 1 κόκκινη πιπεριά
⧫ 4 κ.σ. ελαιόλαδο
⧫ 2 κ.σ. λευκό ξύδι
⧫ αλάτι, πιπέρι, δυόσμο


  ΠΩΣ ΘΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΩ;
⧫ Ξεφλουδίζω ντομάτες, τις κόβω στα 4 και αφαιρώ τα σποράκια.
⧫ Καθαρίζω & κόβω το αγγουράκι, την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι & το σκόρδο σε κομμάτια.
⧫ Τα τοποθετώ όλα στο μπλέντερ και τα χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα.
⧫ Προσθέτω το ελαιόλαδο, το ξύδι, τον δυόσμο, αλάτι & πιπέρι και χτυπάω στο μπλέντερ σε χαμηλή ταχύτητα.
⧫ Βάζω το μείγμα σε μπολ, στο ψυγείο για 2 ώρες, σκεπασμένο με μεμβράνη.


➨ Σερβίρω τη σούπα μου κρύα, προσθέτοντας για γαρνιτούρα ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά, κρουτόν, φύλλα βασιλικού, μπούκοβο ...ανάλογα τα γούστα!

Ό,τι πιο δροσιστικό & γρήγορο μπορείς να φτιάξεις το καλοκαίρι!! 💋💋


#gazpacho  noun
gaz·​pa·​chο| \ gəz-ˈpä-(ˌ)chō gə-ˈspä-\  
: a spicy soup that is usually made from chopped raw vegetables (such as tomato, onion, pepper, and cucumber) and that is served cold

Δημοσίευση σχολίου

© mia mama sta xena. Made with love by The Dutch Lady Designs.